Vranić: Akcija vakcinacije polučila uspjehom

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo peti vikend zaredom organizira akciju “Vakcinacija prema građanima”.

Ovog vikenda u Importanne Shopping Centru u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, vakcinisane su 402 osobe, a u tržnim centrima do sad ukupno je vakcinisano više od 4.500 osoba.

Ove subote vakcinacija se vršila na punktu u Importanne Shopping Centru, gdje su nakon velikog odziva građana aplicirano ukupno 402 doze. Građanima su na raspolaganju bile vakcine “Moderna”, “Pfizer” i “Sinopharm” za prvu, drugu i treću dozu.

Ministar zdravstva Haris Vranić za Raport je kazao da je ideja o akciji „vakcinacija prema građanima“ već odavno prisutna, a da je njenu operacionalizaciju uspio uobličiti kroz KŠ MZ.

“Više je nego vidljvo, na našu radost, da smo postigli pun pogodak sa akcijom, jer smo samo u dane vikenda vakcinisali preko 6000 naših građana, po svim kategorijama. Mislim da smo sada već prešli prag od 60% imuniziranih građana KS, što je nadmašilo i Beograd, i Zagreb, i Split, Ljubljanu……. Mislim da je građanima nekako opuštenije i slobodnije se vakcinisati u nekom lijepom okruženju nego li su to zdravstvene ustanove, ašto nam brojke i pokazuju. A nadam se da će se vremenom učiniti i neko sociološko istraživanje ovog fenomena”, kazao je Vranić za naš portal.

Navodi kako posebno treba naglasiti predani i odgovorni rad vakcinalnih timova koji su učestvovali u „vikend“ akciji, te i susretljivost svih tržnih centara u kojima su bili.

“Ipak se malo ističe TC Importane koji je pored infrastrukture omogućio i obroke za vakcinalne timove, besplatan parking, sokove i slatkiše za naše vakcinirane građane. Ova akcija će se nastaviti i u idućoj godini, nadam se da će se još veći broj naših građana prijavit za vakcinaciju, čime idemo ka famoznom, a ostvarivom cilju od 70% vakcinisanih.

Ipak, molim sve građane na oprez, pridržavanje epidemioloških mjera, pogotovo u vrijeme praznika. Radi zaštite naših građana, i trenutno stabilne epidemiološke slike, ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološkog stanja, KŠ i Vlada se neće libiti preduzimanja i oštrijih mjera”, zaključio je Vranić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.