Zagorčić

Vozilo nije za ministra nego za inspekciju!

Rudarska inspekcija Ministarstva privrede HNK je inspekcija koja je u 2012. i 2013. godini imala izvršenje svojih planova u prosjeku 150% što je rezultiralo punjenjem Budžeta HNK sa više stotina hiljada maraka, a u narednih nekoliko mjeseci će biti okončani postupci za više preduzeća koja treba da dobiju koncesiju za eksploataciju mineralnih sirovina.

Slika

Obzirom na učestale medijske objave o kupovini vozila za potrebe Minstarstva privrede HNK želimo istaći da je tačna činjenica da se u Ministarstvu privrede HNK vodi procedura nabavke vozila za potrebe rudarske inspekcije Ministarstva privrede HNK.  U januaru 2014. godine došlo je do havarije vozila rudarske inspekcije, marke LAND ROVER, i od tada do danas rudarska inspekcija je bez vozila adekvatnog za njihov rad. Predračun za popravku vozila je iznosio preko 30.000,00 KM, a nabavka novog vozila će budžetske korisnike koštati nešto manje od 15.000,00 KM obzirom na naplaćeni iznos od osiguranja za havarisano vozilo.

Rudarska inspekcija Ministarstva privrede HNK je inspekcija koja je u 2012. i 2013. godini imala izvršenje svojih planova u prosjeku 150% što je rezultiralo punjenjem Budžeta HNK sa više stotina hiljada maraka,  a u narednih nekoliko mjeseci će biti okončani postupci za više preduzeća koja treba da dobiju koncesiju za eksploataciju mineralnih sirovina. To predstavlja direktan rezultat rada pomenute inspekcije. Napominjemo još jednom da vozilo nije nabavljeno za potrebe ministra, nego isključivo za potrebe rudarske inspekcije Ministarstva privrede HNK kako bi mogla obavljati svoje radne zadatke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.