Jelena Pekić, članica Glavnog odbora SDP BiH

Volontiranje mora biti adekvatno priznato i omogućeno svima

Najveći problem sa kojim se mladi suočavaju prilikom izlaska na tržište rada jeste nedostatak radnog iskustva, a prilika da steknu svoje prvo radno iskustvo skoro da i nema, ili je ona namjenjena samo onima najsrećnijima. Izmjenama i dopunama Zakona o volontiranju omogučiće se svakoj mladoj osobi da tu priliku potraži u svojoj lokalnoj zajednici koja će prema novim zakonskim odredbama biti dužna omogućiti mladim osoba da kroz volontiranje steknu neophodna znanja i vještine. Sigurna sam da će opštine, podmlađene novim volonterima, postati efikasniji i bolji servisi građanima.

Sa druge strane, veoma je značajno što se izmjenama zakona jasno precizira da je volontiranje priznato i da mladi koji kroz program volontiranja steknu radno iskustvo, mogu polagati opšti i stručni ispit, te ravnopravno aplicirati na oglase za posao u državnoj službi, što do sada nije bio slučaj.

Volontiranje je veoma značajno za razvoj i profesionalno usavršavanje, zato vjerujem da će kampanja „Radno iskustvo svima“ značajno doprinjeti i promociji volonterizma kod mladih osoba.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.