Vojin Mijatović razotkriva afere Nikole Špirića

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović odlučio je progovoriti o malverzacijama Nikole Špirića u vrijeme dok mu je Mijatović bio savjetnik.

Podsjetimo, Mijatović je prvo ukazao na činjenicu kako je Kemal Čaušević osuđen na devet godina zatvora poslije višegodišnjeg suđenja te kako su mnogi veliki igrači isparili iz te optužnice.

Posebno je zanimljivo gdje je iz optužnice nestao Nikola Špirić.

“Baš u tom periodu kad sam Špiriću bio savetnik, prijateljski i poslovni sastanci Špirića i Čauševića su bili vrlo česti”, poručio je ranije Mijatović te uputio poruku Tužilaštvu i SIPA-i da provjere carinske terminale koji se iznajmljuju UIO-u od Bosanske Gradiške do Bijeljine, da se slučajno jedan od nekoliko ne iznajmljuje od Špirića ili nekog veoma povezanog s njim.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović otišao je i korak dalje.
“Hajmo malo pomoći Tužilaštvu i SIPA-i BiH. Sve afere Nikole Špirića dobro su poznate njegovoj dugogodišnjoj saradnici Gordani Živković.

Kao šef njegovog kabineta, dobro joj je poznato sve u vezi s aferom “Pandora”, “Šećer” i “Q7″.

Kao nagradu za dobro vladanje posle mandata predsedavajućeg, Špirić je nagradio mestom člana Konkurencijekog vijeća BiH, a pošto je Špirić završio u Domu naroda BiH, gospođa Živković dobija ekspresno mesto sekretara Doma naroda BiH!

Inače, javnost treba znati da je, pre pozicije Špirićevig šefa kabineta, ista radila kao savetnik Rafija Greogrijana u periodu kada je isti bio u žestokom sukobu sa Miloradom Dodikom, toliko o Špirićevoj lojalnosti koju će Dodik tek gorko okusiti”, poručio je Vojin Mijatović i uskoro najavio detalje o Špirićevim građevinskim poduhvatima po Banjoj Luci.

SB


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu