Nermin Nikšić

Vlasti u BiH žele da rade na ispunjavanju 14 prioriteta koji su potrebni za evropski put BiH

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić obratio se javnosti nakon sastanka s predstavnicima HDZ-a i SNSD-a kazavši da su dogovorili jedan set evropskih zakona, ali da ne bi bilo prvi put da se nešto dogovore, a da se to ne ispoštuje.

Nikšić je iskoristio priliku da se prisutnima zahvali, naglasivši da nema alternative razgovoru.

“Bitno je da svako iznosi svoje stavove. Mi smo uspjeli usaglasiti jedan set evropskih zakona koji bi trebao da ide na sljedećoj sedmici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine, koji, ukoliko bude usvojen, pravimo ogroman iskorak ka evropskom putu BiH”, kazao je Nikšić.

Dodaje da ne bi bilo prvi put da se nešto dogovore, a da se to ne ispoštuje.

“Učiniti ćemo sve, barem smo to jedni drugima kazali i zbog toga, kako je Krišto navela prije sjednice Predstavničkog doma, imat ćemo još jedan sastanak na kome ćemo probati sve to da još jednom potvrdimo, te ono što smo se dogovorili kako bi taj set zakona imao prohodnost”, naveo je.

Ističe da bi to bila jako dobra poruka prema partnerima u Evropskoj komisiji i u Evropskoj Uniji.

“Vlasti u BiH žele da rade na ispunjavanju 14 prioriteta. Ovdje smo da damo izjavu da kažemo o tome bez prevelikog detaljisanja da ponovo ne dođemo u situaciju da imamo različita tumačenja”, zaključio je.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.