Malik Garibija

Vlasti Kantona Sarajevo nisu u stanju kupiti kombije novcem koji im je Stari Grad donirao

Općinski odbor SDP BIH Stari Grad Sarajevo na sinošnjoj sjednici dao je punu podršku nastavku borbe za osiguravanje funkcionalnog, redovnog i pouzdanog javnog gradskog prevoza u Općini Stari Grad Sarajevo. Podržane su aktivnosti informisanja javnosti o historiji problema u ovoj oblasti, o postojećem stanju, te je usvojen zaključak kojim se nalaže da aktivnosti ne smiju stati i da se pritisak mora nastaviti sve dok građani ne dobiju kvalitetan javni prevoz nužan za normalan život, naročito u padinskim dijelovima Starog Grada.

“Općina Stari Grad je iz vlastitog budžeta izdvojila 700.000 KM za kupovinu kombija. Ovo je posljednji u nizu pokušaja normalizacije javnog gradskog prevoza, iako se uopšte ne radi o nadležnosti Općine. Stari Grad, inače, zbog nesposobnosti kantonalnih vlasti, izdvaja ogromna sredstva kako bi sanirao probleme koji su u nadležnosti Kantona, a koje jednostavno ne možemo ignorisati jer su ključna pitanja za naše sugrađane.

Trenutno smo u situaciji da vlast Kantona Sarajevo, predvođena kadrovima SDA i njihovim satelitima, nije u stanju uzeti novac koji smo im dali i njime kupiti kombije. Ako se ovaj problem ne riješi do proljeća od Grada Sarajeva ćemo tražiti da izdvoji istovjetna sredstva koliko i Općina Stari Grad i njima pomogne kupovinu kombija kao što je to uradio Stari Grad. Ispostavi li se da vlasti Kantona Sarajevo opet protrače novac i ne budu u stanju obezbijediti funkcionalan javni prevoz, spremni smo izaći na ulice dok se ne riješi problem kombi prevoza u Starom Gradu”, poručio je Malik Garibija predsjednik SDP BiH Stari Grad Sarajevo.

Na sjednici Općinskog odbora usvojeni su i izvještaji o aktivnostima identifikacije birača, te dogovoreni obilasci javnih ustanova i organizacija na teritoriji Općine, s ciljem upoznavanja sa stanjem i potragom za perspektivama moguće saradnje na konkretnim projektima od značaja za građane Starog Grada. Usvojena je i Odluka o proširenju Predsjedništva sa četiri nova iskusna i dugogodišnja člana Smječanin Đevdetom, Slavkom Kojovićem, Hasanom Hadžialićem i Lorom Močević. Proširenje je napravljeno imajući u vidu da starogradski socijaldemokrati imaju neobičnu situaciju, odnosno zbog većinskog broja mladih u strukturi predsjedništva organizacije. Uključenjem četiri nova zaslužna i iskusna člana izbalansirana je i dobna struktura predsjedništva SDP Stari Grad Sarajevo.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu