Saša Magazinović

Vlast zatvara oči pred problemima

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak sazvali su za 24. oktobar drugu posebnu zajedničku sjednicu oba doma PSBiH.
Na dnevnom redu sjednice samo je jedna tačka: Poslanici i delegati pitaju – Vijeće ministara BiH odgovara.

Ignoriranje većine iz obavještenja poslanog iz Parlamenta vidljivo je da nije prihvaćen zaključak s posljednje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH da u dnevni red te sjednice bude uvrštena i tačka o temi funkcioniranja Vijeća ministara. Poslanici koji su podržali ovaj zaključak nisu zvanično obaviješteni o tome, ali su ogorčeni zbog činjenice da se predsjedavajući Denis Zvizdić pokušava zaštititi od odgovornosti prema Parlamentu BiH.

Saša Magazinović, poslanik SDP-a, kaže da su nejasni razlozi iz kojih postoji otpor vlasti spram ideje da Parlament BiH raspravlja o povjerenju i rezultatima rada Vijeća ministara.

– Nekad mi se čini da se čelnici vlasti ponašaju kao djeca koja se plaše mraka i misle da, ako zatvore oči, mrak će nestati. Tako i oni zatvaraju oči pred realnim životom i problemima, ali, na njihovu žalost, čak i rijetko kad ih otvore, ti problemi su i dalje tu, a ispred njih i dalje stoji nezadovoljni narod – kaže Magazinović.

Dnevni avaz

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.