Vlast u Zavidovićima smanjila sredstva za nezaposlene porodilje

Prethodni mandat Klub vijećnika OO SDP BiH Zavidovići inicirao je transfer za nezaposlene porodilje sa područja općine Zavidovići zahvaljujući kojem je 128 zavidovićkih porodilja, u 2020. godini, ostvarilo pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 200 KM.

Ovim transferom, direktno na ime socijalne politike jačanja nataliteta, iz budžeta općine Zavidovići izdvojeno je 25.600,00 KM.

Nacrtom budžeta za 2021. godinu, Općina planira da izdvoji na ime ovog transfera samo 10.000,00 KM iako su nadležne službe i načelnik upoznati sa izvršenjem trasfera za nezaposlene porodilje u 2020. godini.

Ukoliko kroz javnu raspravu ne bude uvažen zahtjev za povećanje transfera nezaposlenim porodiljama, Klub vijećnika SDP-a u Općinskom vijeću Zavidovići uložit će amandman na prijedlog budžeta a po osnovu povećanja transfera nezaposlenim porodiljama sa područja općine Zavidovići.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu