Susret Magazinović – Levčenko

Vlast se jedino može dogovoriti da zaduži zemlju

Predsjednik Glavnog odbora SDP BiH i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović susreo se sa nerezidentnim ambasadorom Ukrajine za Bosnu i Hercegovinu Oleksandrom Levčenkom.

Ambasador Levčenko je upoznao Magazinovića sa političkom i ekonomskom situacijom u Ukrajini sa posebnim naglaskom na konfliktna područja. Tom prilikom je naglasio da smatra da je Krim najvažnije pitanje evropske sigurnosne politike, te da se radi o pitanju nepromjenjivosti granica. Ukoliko se u ovom slučaju dopusti iznimka svašta se može početi događati, naglasio je Levčenko.

Magazinović je upoznao sagovornika sa aktuelnim političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom posebno je naglasio zastoj na evropskom putu, te je istakao svoje nadanje da će ovaj proces uskoro krenuti pozitivnim tokom, biti mnogo transparentniji, te uključivati sve one koji mogu dati svoj doprinos. Istakao je neprihvatljivim optimistične i euforične istupe predstavnika vlasti koji narodu pokušavaju objasniti da se dešavaju pozitivne reforme i da se ubrzano krećemo prema EU, dok se istovremeno ne mogu dogovoriti o objavi rezultata popisa stanovništva ili o tome kako sačuvati od gašenja javni servis. Jedina stvar oko koje je u posljenje vrijeme napravljen dogovor je da se država zaduži za preko milijardu konvertibilnih maraka koje će vraćati ko zna ko.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.