Damir Mašić

Vlast samo zanima presudni utjecaj na uređivačku politiku FTV

Jedno od pitanja koje je opterećuje odnose među vladajućim strankama u Federaciji BiH je i imenovanje Upravnog odbora Radio-televizije Federacije BiH. Na imenovanju novih članova insistira SBB, čiji su zastupnici u Federalnom parlamentu blokirali rad zakonodavne vlasti u FBiH dok ovo pitanje, uz još nekoliko drugih, ne bude riješeno.

Članovi UO bili su imenovani na različite mandate, ali do sada je svima njima istekao mandat. Nasljednici nisu imenovani i upravni odbor više ne postoji.

Opozicija smatra da se vladajuća većina ne može dogovoriti jer, kako kaže Damir Mašić, zastupnik SDP-a, svako želi preko upravnog odbora i upravljačkih struktura imati upliva i utjecaja na uređivačku politiku.

– Da su imali nijet da to urade, mogli su to uraditi od decembra 2014. godine kada je formiran ovaj saziv parlamenta. Da su tada imenovali jednog člana, sljedećih godina još po jednog, sada bi imenovali četvrtog člana i imali popunjen Upravni odbor. Ne vjerujem da postoji ozbiljna i iskrena namjera da se to riješi, jer se gleda koliko će ko imati članova i ko će imati presudni utjecaj na uređivačku politiku javnog emitera – kaže Mašić za Faktor.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.