Damir Filipović

Vlast ne zanima masovan odlazak mladih iz BiH

Damir Filipović, predsjednik Foruma mladih Socijaldemokratske partije BiH, na sinioćnjem gostovanju u emisiju Odgovorite ljudima Federalne televizije, naveo je da se SDP borio i da će se i dalje boriti da mladi ljudi ostanu u BiH.

„Prije više od godinu u ovoj emisiji sam najavio prijedlog izmjena i dopuna Zakona o volontiranju, gdje smo pokušali svim mladim ljudima obezbijediti prvo radno iskustvo. Dva puta je taj prijedlog odbijen, odnosno, nije se našao na dnevnom redu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. Nakon što je, napokon, došao na dnevni red ovog Doma usvojen je, ali, evo već godinu dana, Zakon još nije došao na dnevni red u Domu naroda. To najbolje dokazuje kakav je odnos vladajuće koalicije prema mladima u BiH. Zato ih je i više od 80.000 otišlo iz naše države.

Upravo zbog ovoga smo nedavno organizovali protestnu šetnju, kojom smo htjeli predstaviti naša rješenja za ove probleme. Devet mjeseci smo kreirali Program za mlade, u kome su jasno sadržana rješenja problema mladih. Program od 120 stranica i osam politika je predstavljen na Programskoj konvenciji, nakon protestne šetnje“, naveo je Filipović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.