Saša Magazinović

Vlast je proglasila svoj politički bankrot

Predsjednik Glavnog odbora i poslanik Socijaldemokratske partije BiH u Parlamentu BiH Saša Magazinović sastao se danas u Sarajevu sa Rebeccom Shah iz Ureda za zapadni Balkan ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije, zaduženom za Bosnu i Hecegovinu, Julianom Millerom, političkim sekretarom, te Amrom Salkić, političkom savjetnicom u Ambasadi Velike Britanije u BiH.

Tema sastanka je bila aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na zastoj reformskih procesa.

Magazinović je iznio stav da je danas očigledno da je aktuelna koalicija na svim nivoima proglasila politički bankrot i da će u periodu do izbora učiniti sve da pažnju javnosti skrenu sa činjenice da se nisu desile reforme koje su najavljivali, te da se rezultati rada vlasti kreću između skromnih i nepostojećih. Dodao je da se u tom smislu od nacionalnih stranaka u narednom periodu može očekivati dodatno podizanje tenzija, uglavnom zasnovano na manipulisanju nacionalnim emocijama građana.

Sagovornici su se složili da su kriminal i korupcija jedan od najvećih problema bosanskohercegovačkog društva, te da je nezavisnost pravosuđa i sprječavanje političkog uticaja i zloupotreba ovih institucija od presudnog značaja.

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.