Premijer FBiH Nermin Nikšić

Vladu FBIH nemojte cijeniti po onome što obećamo, nego po onome što uradimo

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas u Sarajevu da je “naš zajednički zadatak da stvaramo okruženje u kojem će prilike koje se nude za opstanak, rad i razvoj u Bosni i Hercegovini biti realizovane”.

Na otvaranju Sarajevo Business Foruma, Nikšić je naveo da je saradnja domaćih investitora, međunarodnih investitora i naše, sada već razvijene, jake emigracije dobitna kombinacija od koje svi možemo i trebamo imati koristi.

– Prilike za investicije u Bosni i Hercegovini su brojne. Naš geografski položaj, naša otvorenost prema EU tržištima, povoljni uvjeti izvoza, prirodna bogatstva i mogućnost razvoja raznovrsnih privrednih grana, od poljoprivrede, preko turizma, te energetike i rudarstva neke su od prednosti naše domovine nad brojnim drugim sredinama u okruženju, rekao je federalni premijer, javlja Fena.

Istovremeno, poručio je onim investitorima koji su možda umjesto ovih prednosti i prilika za razvoj biznisa u Bosni i Hercegovini vidjeli priliku za angažovanjem jeftine radne snage, da to nije opcija.

Što se tiče predstavnika vlasti u Bosni i Hercegovini na svim razinama, Nikšić je istakao da je njihova zadaća da kreiraju uslove za poboljšanje poslovne klime i radničkog standarda.

– Nama trebaju integracije, a biznis i ekonomija su pojmovi koji integrišu društva, zajednice, pa i cijeli svijet. Zato vam želim mnogo sreće u vašem radu uz poruku da vam Vlada Federcije stoji na raspolaganju, naglasio je Nikšić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.