Irfan Čengić

Vladi FBiH je važniji interes banaka, nego interes građana

Nakon što Federalna vlada na posljednoj sjednici nije prihvatila Prijedlog Zakona o konverziji kredita vezanih za švicarske franke u konvertibline marke, po kursu na dan sklapanja ugovora u kreditu, uslijedile su žestoke reakcije.

Iz Socijaldemokratske partije BiH, partije koja je predložila ovaj Prijedlog Zakona, smatraju da se sada jasno vidi ko je na strani građana, a ko je na strani banaka.

„Kada smo predlagali ovaj Prijedlog Zakona jasno smo rekli da će se vidjeti ko je na strani građana, a ko je na strani banaka. Vlada FBiH svojim prijedlogom ovaj problem želi riješiti na način da se to razriješi između građana i banke, što je za nas nedopustivo. SDP smatra da građanima sa ovim kreditima treba pomoći država. I dalje smatramo da je nedopustivo da banke lihvare i profitiraju na teškoj ekonomskoj situaciji bh. građana i da ostvaruje ekstraprofit pored onog osnovnog profita koji svakako imaju. Na sljedećoj sjednici Parlamenta FBiH SDP će uputiti ovaj Prijedlog Zakona u parlamentarnu proceduru, bez obzira šta o tome misli Vlada FBiH“, rekao je Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH.

federalna.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.