Nikšić

Vladi FBiH je najvažnije da novac ode u prave ruke

Vlada FBiH pomaže ugrožene općine, dio sredsava bit će prebaćen i početkom naredne sedmice, ali sve to je kao kap vode u moru

Slika

Prijedlog zakona o osnivanju federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od poplava na području Federacije Bosne i Hercegovine, predložen Parlamentu FBiH po hitnom postupku iz Vlade FBiH, odobren je većinom glasova danas na sjednici Predstavničkog doma, piše bh. novinska agencija Patria.

Nermin Nikšić, premijer FBiH u izjavi za agenciju Patria je kazao kako je Vladi FBiH sada najvažnije da stvori zakonske uslove da se novac, koji dođe za ugrožena područja, bude potrošen transparentno i u prave svrhe. Inače, ovaj zakon je bio na dnevnom redu i protekle sedmice, ali nije podržan većinom glasova. U ponedjeljak ovaj prijedlog ide pred delegate Doma naroda PFBiH.

– Vlada FBiH pomaže ugrožene općine, dio sredsava bit će prebaćen i početkom naredne sedmice, ali sve to je kao kap vode u moru – rekao je Nikšić.

Zbog toga, dodao je, sada je važnije da se obezbijedi dobra platforma za kvalitetnu implementaciju novca koji će doći od donatorske konferencije, Evropske banke za obnovu i razvoj, Svjetske banke, ali i iz drugih izvora.

– Novac koji dođe treba da ode u prave ruke i da se implemenitira na najbolji mogući način. Zbog toga sam i insistirao na sastancima sa premijerima i načelnicima općina da se ne smije desiti da neko ko je blizak premijeru ili nekom ministru dobije novac koji mu ne pripada  – kaže Niškić, piše Patria.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.