Nikšić

Vladi FBiH je najvažnije da novac ode u prave ruke

Vlada FBiH pomaže ugrožene općine, dio sredsava bit će prebaćen i početkom naredne sedmice, ali sve to je kao kap vode u moru

Slika

Prijedlog zakona o osnivanju federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od poplava na području Federacije Bosne i Hercegovine, predložen Parlamentu FBiH po hitnom postupku iz Vlade FBiH, odobren je većinom glasova danas na sjednici Predstavničkog doma, piše bh. novinska agencija Patria.

Nermin Nikšić, premijer FBiH u izjavi za agenciju Patria je kazao kako je Vladi FBiH sada najvažnije da stvori zakonske uslove da se novac, koji dođe za ugrožena područja, bude potrošen transparentno i u prave svrhe. Inače, ovaj zakon je bio na dnevnom redu i protekle sedmice, ali nije podržan većinom glasova. U ponedjeljak ovaj prijedlog ide pred delegate Doma naroda PFBiH.

– Vlada FBiH pomaže ugrožene općine, dio sredsava bit će prebaćen i početkom naredne sedmice, ali sve to je kao kap vode u moru – rekao je Nikšić.

Zbog toga, dodao je, sada je važnije da se obezbijedi dobra platforma za kvalitetnu implementaciju novca koji će doći od donatorske konferencije, Evropske banke za obnovu i razvoj, Svjetske banke, ali i iz drugih izvora.

– Novac koji dođe treba da ode u prave ruke i da se implemenitira na najbolji mogući način. Zbog toga sam i insistirao na sastancima sa premijerima i načelnicima općina da se ne smije desiti da neko ko je blizak premijeru ili nekom ministru dobije novac koji mu ne pripada  – kaže Niškić, piše Patria.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.