KO SDP TK

Vladajuća većina u Skupštini TK planira smjenu direktora osnovnih i srednjih škola!

Aktuelna vladajuća većina u Skupštini Tuzlanskog kantona naredne sedmice planira smjenu direktora/ca osnovnih i srednjih škola u TK, a cjelokupan teret donošenja spornih Odluka o prekidu mandata isporučuje se članovima Školskih odbora, objavio je Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla.

U nastavku saopćenja se navodi:

Povreda ljudskih prava

“Pozivajući se na odluku Ustavnog suda, svjesni njenog sadržaja, upravo istu grubo krše u samom njenom meritumu. Povreda ljudskih prava i jednakosti pred Zakonom upravo se narušava implementacijom Zakona o obrazovanju TK, o čemu će svakako konačnu riječ dati nadležni organi.

Pozivamo nadležno Tužilaštvo da na osnovu odluke Ustavnog suda, presuda Općinskog suda u Tuzli i svih drugih zakonskih i pravnih normi preispita Odluke koje će u narednom periodu biti donesene.

Članovima školskih odbora predlažemo da prikupe objektivne pravne savjete, budu svjesni prava i odgovornosti koje imaju i zapitaju se zašto Skupštinska većina na sebe nije preuzela odgovornost donošenja Odluka o prekidu mandata aktuelnih direktora? Oštećeni će, u prvom koraku, odgovornost za povredu svojih prava tražiti od donosioca Odluke o prekidu mandata.

Brutalan linč, milionske štete za koje ste pokušali da nas optužite, nakon sudskih sporova koje ste pokrenuli i o kojima ste toliko mnogo govorili najčešće stanu u jednu jedinu rečenicu: “Odbija se u cjelosti kao neosnovan tužbeni zahtjev”!

Može drugačije

Za razliku od pojedinih vaših kadrova, samoproglašenih vladara škola, ponosno ističemo dostojanstven i odgovoran rad aktuelnih direktora škola koji su prije svega za godinu dana pokazali da može drugačije, profesionalno i ljudski.

Zahtjevi ranijih direktora su uredno zaprimljeni kroz protokol škole, a podsjećamo vas da ste vi službena lica škole slali na prinudna bolovanja i ograničavali pristup školama.

Dovoljna je bila i godina mandata da počnemo mjenjati paradigmu upravljanja školom”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.