Tešanj

Vladajuća većina u OV Tešanj još jedanput demonstrirala bahatost i silu „većine“

U postupku usvajanja Dnevnog reda Klub vijećnika SDA je zatražio da se predložena tačka skine sa dnevnog reda, uz neuvjerljivo i neosnovano obrazloženje, da su obrazloženja za predložene kandidate nedovoljna, kratka

Slika

Na Dnevnom redu 25. sjednice OV Tešanj na dan, ponedjeljak 29. decembra ove godine, između ostalog, uvršten je i prijedlog Komisije Vijeća za dodjelu priznanja Općine Tešanj za 2014. godinu.

U postupku usvajanja Dnevnog reda Klub vijećnika SDA je zatražio da se predložena tačka skine sa dnevnog reda, uz neuvjerljivo i neosnovano obrazloženje, da su obrazloženja za predložene kandidate nedovoljna, kratka.

Bez obzira što stoji da su obrazloženja kratka, nije bilo razloga da se o prijedlozima ne raspravlja, jer je Komisija slijedila način rada kako je to bio običaj i u ranijoj praksi. Pored toga, u Službi OV postoji kompletna dokumentacija i svaki vijećnik je, ako ga je interesiralo, mogao imati uvid u opširna obrazloženja predlagača kandidata, jer za svoj rad prima paušal i dnevnice.

Posebno je čudno da je vijećnicima SDA, kao društveno-političkim  djelatnicima, nepoznat angažman predložene osobe i ustanove, pa, kako kažu, čak i nepoznati. Valjda bi općinski vijećnik trebao biti uključen u društveni i svaki drugi angažman u svojoj zajednici?!

Dakle, sramota bi bilo da je to pravi razlog, a još veća sramota, što se da naslutiti, da je u pitanju sasvim nešto drugo.

Još jednom se pokazala bahatost i sila „većine“ i da se može sve  i da im niko drugi ne treba!                                                                          

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.