Nastavljeno pravno nasilje u Skupštini ZDK

Vladajuća većina odbila prijedlog SDP-a da se Zakon o unutrašnjim poslovima vrati u skupštinske klupe

Nakon što su uz kršenje Poslovnika Skupštine ZDK i svih drugih propisa izglasali izmjenu Zakona o unutrašnjim poslovima bez obzira na upozorenja Međunarodne zajednice, vladajući idu i korak dalje ignorišući posljednje upozorenje Američke ambasade i kompletne bh javnosti.

U dobro poznatom sadržaju upozorenja Američke ambasade jasno stoji da izglasani Zakon o unutrašnjim poslovima ZDK nije u duhu pravne sigurnosti, vladavine prava i promocije antikorupcijskog djelovanja, a što za vladajuće očito ne znači ništa.

Na jučer održanom Kolegiju vladajući su se oglušili na prijedlog zastupnika SDP-a da se na dnevni red naredne Skupštine uvrsti izmjena i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima u pogledu spornih odredbi, odnosno njihove primjene.

Takođe je odbijen i zahtjev za održavanje vanredne sjednice sa jednom tačkom dnevnog reda koja bi tretirala izmjene i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima, a čije je održavanje zatražilo 13 zastupnika u Skupštini ZDK.

Kantonalna organizacija SDP BiH ZDK će nastaviti pravnu borbu u smislu donešenih izmjena zakona, smatramo kao i Međunarodna zajednica da će primjena spornog zakona izazvati pravni haus i dovesti u pitanje sigurnost građana ZDK. U pitanju nije pojedinac nego sistem djelovanja koji je ispod svakog nivoa pravne države.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.