OO SDP Bugojno

Vladajuća oligarhija od Bugojna napravila grad iz kojeg bježe i mladi i zreli ljudi

U prostorijama OO SDP BiH Bugojno održan je sastanak članova Općinskog odbora, članova Kantonalnog odbora i članova najužeg rukovodstva SDP BiH iz Bugojna.
Na sastanku se razmatrala aktuelna politička, ekonomska i društvena situacija u našoj državi, federaciji, kantonu a najviše situacija u Bugojnu.

Vladajuća oligarhija u posljednjim desetljećima od Bugojna je svojim neznanjem, kriminalom i korupcijom, nepotizmom, forsiranjem nesposobnih stranačkih kadrova napravila od nekad razvijenog i perspektivnog grada, grad iz kojeg bježe i mladi i zreli ljudi, a najperspektivnija djelatnost u Bugojnu postalo je otvaranje staračkih domova.

Po posljednjim objavljenim socio-ekonomskim pokazateljima razvijenosti općina u Federaciji BiH, samo su Dobretići, od općina našeg kantona iza nas. Također, Bugojno ima i najniže prosječne netto plate u kantonu. Prosječna netto plata u Bugojnu je 641 KM, dok je u Jajcu 905 KM, Fojnici 791 KM, Donjem Vakufu 729 KM, Travniku 707 KM itd.

Članovi SDP BiH iz Bugojna smatraju da je došlo vrijeme da upravljanje gradom na prestojećim Lokalnim izborima u oktobru 2020. godine preuzmu sposobniji i odgovorniji Bugojanci.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu