Kantonalni odbor SDP BiH Zenica

Vlada ZDK je “kredit Vlada”

U sjedištu Odbora SDP-a ZDK u Zenici danas je održana konferencija za novinare gdje su predsjednik Senaid Begić i potpredsjednik Munib Husejnagić prokomentarisali kreditna zaduženja Vlade Zeničko-dobojskog kantona te Nacrt budžeta za 2017. godinu.

Na sutrašnjoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona jedna od tačaka dnevnog reda bit će i nacrt budžeta Zeničko-dobojskog kantona za narednu godinu, čime je planirano dodatno zaduženje od 30 miliona KM. Iz SDP-a su danas jasno poručili da neće podržati ovaj prijedlog, čime bi kreditna zaduženja sa kamatama prelazila 80 miliona KM.

U vrijeme kada je Vladu ZDK vodio Munib Husejnagić (SDP), kreditna zaduženja u periodu 2010.-2014. godina iznosila su 10.655.000 KM, dok je aktuelna Vlada koju vodi Miralem Galijašević (SDA) do sada ostvarila kreditno zaduženje od 36.870.000 KM sa oko 7.000.000 KM kamata.

“Simptomatično je da će većinu mandata ove Vlade obilježiti određeni grace periodi, zbog čega će većinu ovih kredita vraćati djelimično ova vlada i neke naredne koje budu dolazile”, izjavio je Begić.

On je istakao da je plan zaduženja Nacrtom budžeta ZDK za 2017. godinu od 30 miliona KM kap koja je prelila čašu.

“O ovome se treba razgovarati i o ovome ćemo sutra na Skupštini ZDK pričati. Vlada ZDK je vlada na kredit. Lako se brinuti i o obrazovanju školstvu i policiji što je obaveza Vlade ZDK sa ovakvim kreditima”, dodao je Begić.

Husejnagić je istakao da je za vrijeme njegovog mandata Kanton pretrpio štetu od poplava te demonstracije, ali da nisu dobili podršku za zaduženja uz objašnjenje da ne treba ostavljati takvu obavezu Kantonu.

Iz Kantonalnog odbora SDP-a su istakli kako je vrijeme da se neko pozabavi finansijama u Zeničko-dobojskom kantonu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.