KO SDP TK

Vlada Tuzlanskog kantona više ni sama sobom vladati ne može

Vlada Tuzlanskog kantona i skupštinska većina SDA/DF jučer su pokazale svoju potpunu nemoć otkazavši redovnu sjednicu Skupštine TK. Svjesni činjenice da većine više nemaju.

Bez ikakve strategije izvršavajući naredbe prijatelja iz sjene, a isključivo za uskostranački interes načinili su ogromnu štetu građanima Tuzlanskog kantona.

U samo godinu dana ova Vlada Tuzlanskog kantona na koljena je bacila UKC  Tuzla, dovela u pitanje svrhu postojanja Aerodroma Tuzla, a umjesto suštinskih i reformskih promjena u obrazovanju kao najveći doseg u oblasti sigurnosti prezentirala Pravilnik o kažnjavanju roditelja. Čak i namjenska sredstva osigurana od viših nivoa, za nabavku novih udžbenika Vlada nije implementirala. Učenici su i pored basnoslovnih obećanja dobili korištene i neupotrebljive radne udžbenike. Radne sveske ostale su samo misaona imenica.

Ne samo da ova Vlada Tuzlanskog kantona nije opravdala ukazano povjerenje i da treba biti smijenjena, već bi najmudrija i najčasnija odluka bila da podnese ostavku.