KO SDP TK

Vlada Tuzlanskog kantona nezakonito smijenila još 50 osoba

Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla obavještava javnost da je Vlada Tuzlanskog kantona jučer nezakonito smijenila još 50 osoba, između ostalog Upravni odbor Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, Upravni odbori JU Služba za zapošljavanje TK i JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, školske odbore u osnovnim i srednjim školama, te nezakonito poništila Javni konkurs za imenovanje direktora JU Veterinarski zavod TK, s ciljem smjene direktora.

Kada je u pitanju JU Veterinarski zavod TK naglašavamo da je procedura javnog konkursa sprovedena u skladu sa zakonom, a Upravni odbor ove ustanove izabrao je direktora, nedostajala je samo saglasnost Vlade TK.

Kantonalna vlada odbila je dati saglasnost bez obrazloženja, kako bi sprovela namjeru smjene izabranog direktora, poništili su Javni konkurs bez okončanja procedure, iako nije bilo zakonskog utemeljenja za taj postupak.

Samo u JU Služba za zapošljavanje aktuelna Vlada TK smijenila je 3 osobe.

Podsjećamo da je neustavna Vlada Denijala Tulumovića sa istim političkim akterima, koji ovih dana smjenjuju desetine osoba s pozicija, svojevremeno smijenila bivšeg direktora Službe za zapošljavanje TK, koji je zbog smjene tužio Vladu TK i dobio prvostepenu presudu, te odštetu od 50.000 KM bez zateznih kamata.

I ranije je od istih političkih čimbenika SDA, SD, DF, SBiH viđen isti scenarij smjena u što kraćem roku, bez obzira na posljedice i oštećenje Budžeta TK.

Povod nezakonitih smjena svakako je predizborna kampanja i instaliranje što više politički podobnih u javne isntitucije, bez osvrtanja na posljedice takvih poteza na TK i građane.

KO SDP BiH Tuzla oštro osuđuje nezakonitu smjenu 50 osoba, te poziva “Valentinovo” koaliciju da radi u skladu sa Zakonom, te da ne nanosi štetu TK zbog ličnih interesa i predizborne kampanje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.