Vlada TK u prvih petnaest dana smijenila stotinu ljudi

Na jučer održanoj sjednici Vlada TK je nezakonito i bez obrazloženja smijenila stalne i konkursnom procedurom imenovane Upravne odbore i smijenila preko stotinu imenovanih ljudi.

Užurbane aktivnosti Vlade TK praćene nezakonitim radnjama svjedoče o njihovoj namjeri da osiguraju političku kontrolu nad javnim ustanovama i preduzećima. Interes građana Tuzlanskog kantona nije u fokusu djelovanja aktuelne Vlade koja nijemo posmatra sve probleme sa kojima se grđani susreću.

Da nije samo riječ o nelegalnim otkazima ugovora, činjenica je da nova skupštinska većina promptno radi i na zapošljavanju pa je tako i Jasmina Lugavić (SDA) riješila svoj radno pravni status u u Skupštini TK.

Neprofesionalizam Vlade TK ogleda se i u odnosu prema medijima gdje u zvaničnim obraćanjima iznose neistine te na taj način zloupotrebljavaju medijski prostor. Da nije riječ o privremenom Upravnom odboru, kako to navodi Vlada TK, svjedoči i rješenje u prilogu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.