Tuzla

Vlada TK bez ikakvog valjanog argumenta, smanjila esencijalnu listu

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla obavještava javnost da je Vlada TK bez ikakvog valjanog argumenta, smanjila esencijalnu listu , tako da će pacijenti biti uskraćeni za 300 besplatnih lijekova.

Ovakav bahat odnos SDA i njenih političkih satelita prema građanima, Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla najoštrije osuđuje jer smatra da je to još jedan udar na i onako skroman budžet građana, te zahtjeva zaustavljanje, narušavanja zdravstvene zaštite stanovništva Tuzlanskog kantona.

Promijenjena esencijalna lista lijekova, a koja je stupila na snagu početkom novembra 2015. godine, sačinjena je na uštrb pacijenata, odnosno svih građana Kantona, čime Vlada TK provodi direktnu diskriminaciju sopstvenih građana u odnosu na građane drugih kantona te ponovno, svjesno narušava ljudska prava, a to je pravo na lječenje.

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla protivi se krajnje neodgovornoj politici nesposobne SDA i njenih političkih satelita okupljenih oko Vlade TK, a koja degradira status građana, limitira i uskraćuje pravo na lijekove, odnosno pravo na adekvatno liječenje građana Tuzlanskog kantona.

Kantonalni odbor SDP BiH poziva Vladu TK, na čelu sa premijerom Begom Gutićem da preispita svoju odluku i donese esencijalnu listu lijekova, koja bi bila u interesu pacijenata.

KO SDP BIH TUZLA

 

 

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.