Premijer Nikšić

Vlada priprema hitan transfer finansijske pomoći ugroženim kantonima

Ekipe civilne zaštite su na terenu i prema informacijama koje sada imamo nema životno ugroženih stanovnika.

Slika

Obilne kišne padavine ponovo su pokrenule brojna klizišta, a imamo i dosta poplavljenih objekata u Federaciji BiH. Najteža situacija je u dijelovima Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona. Ekipe civilne zaštite su na terenu i prema informacijama koje sada imamo nema životno ugroženih stanovnika, što je najvažnije, izjavio je Agenciji Fena premijer Federacije BiH Nermin Nikšić ističu da se ulažu maksimalni napori kako bi se u potpunosti deblokirale putne komunikacije.

-U stalnom sam kontaktu sa odgovornim ljudima iz Civilne zaštite FBiH te premijerima kantona i načelnicima općina koje su najteže pogođene ovom elementarnom nepogodom, kazao je premijer Nikšić, naglašavajući da su u ovom trenutku svi raspoloživi resursi stavljeni u funkciju zaštite i spašavanja, a po potrebi angažirat će se i dodatna sredstva.

-Vlada FBiH priprema i hitan transfer finansijskih sredstava prema ugroženim kantonima, kao hitnu pomoć u ovoj situaciji. Stanje na terenu se kontinuirano prati i Vlada FBiH je spremna angažirati sve dodatne resurse za koje Štab Civilne zaštite FBiH procijeni da su potrebni, kazao je Nikšić.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.