Vlada ne zna kako će isplatiti 100 KM, nema ni račune nezaposlenih

SDP-ov zastupnik u Skupštini HNŽ Aner Žuljević osvrnuo se na udžbenike koji će u HNŽ-u kasniti, jer Ministarstvo obrazovanja nije preuzelo odgovornost za nabavu istih, ali i na stotku koja je obećana nezaposlenima.

„Odluka za 100 KM nezaposlenim tri je puta objavljena u medijima kao senzacija bez slova uputstva kako se novac može preuzeti. Stvar je jasna, ni Vlada HNŽ još ne zna kako će se novac isplatiti, a telefoni neprestano zvone od strane gradjana koji tri puta čitaju vijest kako su dobili 100 KM, a ne mogu da dođu do njih“.
„Očigledno, Zavod za zaposljavanje HNŽ nema transakcijske račune korisnika, isplata preko blagajne je nepraktična, što u suštini govori o kakvim političkim amaterima u Vladi HNŽ se radi kada su u pitanju realizacije odluka koje sami donose“, naveo je Žuljević.

Osvrnuo se i na nabavu udžbenika.

„Umjesto da jednim javnim pozivom Ministarstvo obrazovanja HNŽ na temelju specifikacije potreba škola raspiše nabavku, oni se odluče da to prebace na pojedinačne škole. Razlog je očigledno i u priči potencijalne korupcije sa udžbenicima o kojoj se godinama tiho govori u strahu od gubitka posla, e pa vrijeme je da djeca i roditelji prestanu biti žrtve kriminala i korupcije“, naveo je nazvavši Vladu HNŽ traljavom, netransparentnom i korupcijskom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.