Vlada ne zna kako će isplatiti 100 KM, nema ni račune nezaposlenih

SDP-ov zastupnik u Skupštini HNŽ Aner Žuljević osvrnuo se na udžbenike koji će u HNŽ-u kasniti, jer Ministarstvo obrazovanja nije preuzelo odgovornost za nabavu istih, ali i na stotku koja je obećana nezaposlenima.

„Odluka za 100 KM nezaposlenim tri je puta objavljena u medijima kao senzacija bez slova uputstva kako se novac može preuzeti. Stvar je jasna, ni Vlada HNŽ još ne zna kako će se novac isplatiti, a telefoni neprestano zvone od strane gradjana koji tri puta čitaju vijest kako su dobili 100 KM, a ne mogu da dođu do njih“.
„Očigledno, Zavod za zaposljavanje HNŽ nema transakcijske račune korisnika, isplata preko blagajne je nepraktična, što u suštini govori o kakvim političkim amaterima u Vladi HNŽ se radi kada su u pitanju realizacije odluka koje sami donose“, naveo je Žuljević.

Osvrnuo se i na nabavu udžbenika.

„Umjesto da jednim javnim pozivom Ministarstvo obrazovanja HNŽ na temelju specifikacije potreba škola raspiše nabavku, oni se odluče da to prebace na pojedinačne škole. Razlog je očigledno i u priči potencijalne korupcije sa udžbenicima o kojoj se godinama tiho govori u strahu od gubitka posla, e pa vrijeme je da djeca i roditelji prestanu biti žrtve kriminala i korupcije“, naveo je nazvavši Vladu HNŽ traljavom, netransparentnom i korupcijskom.