Vlada KS nikad jača, odlučnija i spremnija za izazove!

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta sa predsjednicima SDP-a i NIP-a Nerminom Nikšićem i Elmedinom Konakovićem danas je obišao gradilišta i upoznao ih sa dosadašnjim radom ovog ministarstva.

Posjeta gradilištima bila je i prilika da se prikaže podrška i zajedničko djelovanje svih ministarstava u Kantonu Sarajevo, pa su u ime Kantona na terenu bili i ministar finansija Davor Čičić, ministar unutrašnjih poslova Admir Katica, kao i predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić.

Posjeta je počela obilaskom završenih projekata na Ilidži, pa je ministar upoznao saradnike o tokovima radova i svim problemima koje je Ministarstvo uspjelo riješiti prilikom izgradnje Hrasničke ceste, kružnog toka M-17 i Stare pruge Osik. Vrijednost Hrasničke ceste, čija je dužina 1,7 km je 1,56 miliona KM, a Stare pruge Osik u dužini od 1,2 iznosila je 1,4 miliona KM.

Za Kružni tok M-17 Ibrahima Ljubovčića Ministarstvo je putem Direkcije za puteve izdvojilo 500.000 KM od 730.000 KM kolika je ukupna vrijednost projekata.

“Višemilionski projekti su završeni na području općine Ilidža, zahvaljujući dobroj saradnji sa Općinom, ali i angažovanošću svih aktera projekta. U toku su završni radovi i na isključnoj traci Osijek u dužini od cca 650 metara, čija vrijednost iznosi 1,25 miliona KM.” , kazao je na početku posjete ministar Šteta, koji se srdačno zahvalio predsjednicima i kolegama na podršci i posjeti.

Nermin Nikšić je, nakon što je vidio gradilišta, siguran da će ova Vlada, u skladu sa svojim planovima, uraditi mnogo dobtih stvari za građane.

“Probudile su mi se neke lijepe uspomene iz perioda kada sam vodio federalnu Vladu i kada smo radili ovakve infrastrukturalne projekte i bilo mi je zadovoljstvo vidjeti da kantonalna Vlada daje sve od sebe i radi na takvim projektima. Ljudi često zaborave ili ne vide ono dobro što se uradi, pa iz svog iskustva, poručujem ovoj Vladi da što više prezentiraju to što rade, kako se u javnosti ne bi stvarala slika kako nema pomaka. Ja sam impresioniran nakon što sam danas obišao sva ova gradilišta. Siguran sam da će Vlada, u skladu sa svojim planovima, uraditi mnogo dobrih stvari za građane, jer kada se prave infrastrukturni objekti onda od toga imaju koristi svi građani u državi, a svakako da svi trebaju da budu zadovoljni i sretni kada vide kako se gradi i razvija glavni grad BiH. ” kazao je Nikšić.

Elmedin Konaković, predsjednik NIP-a, nakon obiđenih gradilišta izrazio je svoje zadovoljstvo djelovanjem i pozitivnim pomacima.

“Izašli smo iz jedne faze u kojima je Vlada KS bila fokusirana na rad Ministarstva zdravstva i Ministarstva privrede. Ova dva ministarstva bili su nosioci aktivnosti pa se nije najbolje ni moglo vidjeti šta zapravo ostali zapravo rade. Danas sam se uvjerio da se ova Vlada zagrijala i ulazi u svoje pune kapacitete izvršne vlasti. Na terenu je stanje zaista fantastično. Vidjeli smo danas nekoliko višemilionskih saobraćajnica, za koju bi neka druga vlast za svaku posebno pripremila posebno otvaranje. “, istakao je Konaković.

Posjeta je nastavljena u novogradskim naseljima, obilaskom ulica Adema Buće i Avde Palića, čija je dionica od 930 metara završena, a vrijednost ovog projekta iznosila je 1.031.077, 00 KM. U ulici Adema Buće radovi na dionici od 930 metara su u toku, a vrijednost iznosi 1,28 miliona KM.

Ministar Šteta je upoznao saradnike i sa radovima, problemima i rješenjima na kapitalnom projektu IX transverzale i završnim radovima u ulici Džemala Bijedića, koja je od velikog značaja za građane kantona kada je riječ o rasterećenju saobraćaja.

Posjeta je završena obilaskom I transverzale, jednog od kapitalnih projekata, čiji značajan nastavak saradnje ovisi o dobroj saradnji sa federalnom Vladom i njenim namjerama da projekat bude završen, shodno već potpisanim ugovorima.

“U toku je tender EBRD-a za izgradnju tunela Kobilja glava, a početak radova se očekuje do kraja ove godine.”, dodao je Šteta.

Predsjednici stranaka su nakon terenske posjete infrastrukturnim projektima održali sastanak sa potpredsjednikom Naše stranke Srđanom Mandićem i ministrima Vlade KS i razgovarali o radu i budućim planovima, nakon čega je zaključeno da ova Vlada nikad nije bila jača, spremnija i odlučnija da se suoči sa izazovima i donese promjene kakve Kanton Sarajevo zaslužuje, jer je upravo ona ogledalo Trojke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.