Vlada Kantona Sarajevo odobrila prijem 119 medicinskih radnika na KCUS-u

Na današnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo je jednoglasno donijela Odluku da odobri prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme za 119 radnika u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Klinički centar je tražio saglasnost za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme 168 radnika, što uključuje 55 ljekara specijalista, 43 viših i srednjih medicinskih sestara-tehničara i laboratorijskih tehničara, jednog diplomiranog inžinjera medicinske radiologije, jednog kliničkog psihologa, te 68 nemedicinskih radnika.
U skladu sa mojim prijedlogom, odlučeno je odobriti prijem svih traženih medicinskih radnika.

Naglašeno je da je prosjek nemedicinskog kadra u zdravstvenim ustanovama u KS iznosi 24,7%, što prelazi norme o potrebama ovog kadra utvrđene od strane Svjetske zdravstvene organizacije.

Kao što je poznato od ranije, Vlada je iskazala opredjeljenje za zapošljavanje neophodnog zdravstvenog kadra, posebno medicinskih radnika, kako bi se osigurao kvalitetan i neometan rad u zdravstvenom sektoru.

Ovom odlukom, Vlada je pokazala svoju predanost i podršku jačanju zdravstvenog sektora te osiguranju adekvatnog i kvalitetnog zdravstvenog kadra kako bi se građanima pružile najbolje moguće zdravstvene usluge. Nove kolege pridonijet će kontinuitetu i kvaliteti zdravstvenih usluga, posebno u vremenu kada se suočavamo s izazovima u zdravstvenom sektoru.
Za prijem navedenih radnika ustanova ima obezbijeđena finansijska sredstva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.