Damir Mašić

Vlada Kantona Sarajevo je nestala sa lica zemlje

Damir Mašić, predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije u Sarajevu, rekao je danas za N1 da aktuelna Vlada u ovom Kantonu neće dočekati ljeto na pozicijama ukoliko se stvari ”ne promijene iz korijena”.

On je u razgovoru s Daliborom Mrdićem ocijenio Vladu kao ”nesposobnu”, a premijera i ministra zdravstva okarakterisao ”najodgovornijim osobama”.

”Naše je da kao opoziciona politička partija pokušamo biti korektiv vlasti i ukazujemo na stvari koje – ili ne rade dobro ili ih nikako ne rade. Vlada Kantona Sarajevo je dokazala ne samo da je nesposobna nego su bukvalno nestali s lica zemlje. Dvije najodgovornije osobe su premijer Mario Nenadić i ministar Rusmir Mesihović”, ispričao je gost N1.

Potom je rekao da se Kanton Sarajevo i Federacija Bosne i Hercegovine loše odgovorili na uvjete krize.

”Mi nemamo nijednu jedinu konkretnu mjeru kako na nivou Federacije, tako i u Kantonu Sarajevo. To su dva jedina geografska prostora koja nisu ništa konkretno ni donijeli. Moguće da se ministar Mesihović počeo pojavljivati, ali je prva mjera njegovog kabineta nabavka novog auta. Premijer nije čovijek koji je u stanju da rukovodi jednim kompleksnim sistemom, pogotovo u vrijeme krize”, ocijenio je Mašić.

Potom je najavio smjenu Vlade u Kantonu Sarajevo.

”Osnovna razlika između nas i njih je što mi ne trgujemo ni pozicijama ni uticajem. Prva smjena u Kantonu Sarajevo se desila na poziciji direktora Doma zdravlja. To je posljednja ustanova koja bi trebala da bude izvrgnuta jednoj takvoj mjeri. Zašto spominjem ovaj slučaj? Da su SDP i partneri bili kadri trgovati pozicijama možda bi ta 18 ruka bila na našoj strani, ali nismo htjeli platiti cijenu da BOSS, stranka Eseda Radeljaša preuzme ni domove zdravlja ni zdravstveni sektor kao što je bio slučaj u prethodnom mandatu. Mi ne možemo na taj način funkcionisati kao oni. Mi ozbiljno radimo i oni ako se ne promijene iz korijena, oni neće dočekati ovo ljeto na pozicijama”, najavio je Mašić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.