Segmedina Srna-Bajramović

Vlada Kantona Sarajevo dokazuje svoj kontinuitet podrške, ali se mora pronaći sistemsko rješenje

Na održanoj redovnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo  usvojila je amandman zastupnice SDP-a Segmedine Srne – Bajramović čijim prijedlogom se osigurava 50.000 KM za Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, odnosno Roditeljsku kuću, što će biti realizirano kroz transfer Ministarstva zdravstva KS.

Ovim povodom, zastupnica Srna-Bajramović kazala je da je ovaj amandman potvrda podrške Vlade KS, ali je veoma važno pronaći sistemsko rješenje kako u budućnosti ne bi ispaštala djeca i njihovi roditelji.

„Roditeljska kuća izgrađena je donatorskim sredstvima, a godišnji troškovi njenog nesmetanog funkcionisanja iznose više od 150.000 KM. Međutim, kao i svaka pozitivna priča u BiH, tako i Roditeljska kuća ima problema s finansiranjem.

Iz ove ustanove bi željeli da se taj problem riješi sistemski, a u ovom momentnu očigledno nema volje da finansiranje Roditeljske kuće sistemski uđe u budžet FBiH. Znam da nije ni jednostavno, puno je zahtjeva i udruženja, ali se na sistemskom finansiranju mora istrajati.

Današnji amandman je samo potvrda kontinuiteta podrške Vlade KS za rad Roditeljske kuće do njenog sistemskog rješenja, gdje kao domaćin kuće imamo i moralnu obavezu biti aktivni sudionik prevazilaženja problema u funkcionisanju zbog nedovoljnog finansiranja“, poručila je Srna-Bajramović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.