Davor Čičić

Vlada Kantona Sarajevo će finansirati nastup bh. privrednika na EXPO

Nakon što su inertne državne vlasti na cjedilu ostavile na desetine domaćih privrednika, Vlada Kantona Sarajevo je obećala preuzeti obaveze organizacije nastupa bh. privrednika na svjetskoj izložbi u Dubaiju – EXPO.

Vlada Kantona Sarajevo je preuzela inicijativu te kontaktirala domaće vlasti i organizatora.

Ministar finansija KS Davor Čičić, u čijem mandatu je došlo do stabilizacije kantonalnog budžeta, izjavio je da će ovaj kanton isfinansirati nastup BiH bez obzira na to koliko sve košta.

Potrudit ćemo se pronaći sredstva, teško je procijeniti koliko će novca biti potrebno. Potrudit ćemo se da svi zainteresirani privrednici preko nas odu i predstave BiH. Mi ovo ne smatramo kao trošak, nego kao investiciju. Osjećamo potrebu i dužnost kao vlada da pomognemo privrednicima u ovim teškim trenucima”, naveo je Čičić i dodao kako je sa ovim potezom Vlade KS spriječila velika sramota države Bosne i Hercegovine u međunarodnim privrednim krugovima.

Najveći svjetski sajam i prezentacija poduzetništva EXPO Dubai 2020. održava se od 1. oktobra 2020. do 31. marta 2022. godine i savršena je prilika za privrede brojnih zemalja da pokažu šta imaju i da predstave svoje potencijale.