Davor Čičić

Vlada Kantona Sarajevo će finansirati nastup bh. privrednika na EXPO

Nakon što su inertne državne vlasti na cjedilu ostavile na desetine domaćih privrednika, Vlada Kantona Sarajevo je obećala preuzeti obaveze organizacije nastupa bh. privrednika na svjetskoj izložbi u Dubaiju – EXPO.

Vlada Kantona Sarajevo je preuzela inicijativu te kontaktirala domaće vlasti i organizatora.

Ministar finansija KS Davor Čičić, u čijem mandatu je došlo do stabilizacije kantonalnog budžeta, izjavio je da će ovaj kanton isfinansirati nastup BiH bez obzira na to koliko sve košta.

Potrudit ćemo se pronaći sredstva, teško je procijeniti koliko će novca biti potrebno. Potrudit ćemo se da svi zainteresirani privrednici preko nas odu i predstave BiH. Mi ovo ne smatramo kao trošak, nego kao investiciju. Osjećamo potrebu i dužnost kao vlada da pomognemo privrednicima u ovim teškim trenucima”, naveo je Čičić i dodao kako je sa ovim potezom Vlade KS spriječila velika sramota države Bosne i Hercegovine u međunarodnim privrednim krugovima. 

Najveći svjetski sajam i prezentacija poduzetništva EXPO Dubai 2020. održava se od 1. oktobra 2020. do 31. marta 2022. godine i savršena je prilika za privrede brojnih zemalja da pokažu šta imaju i da predstave svoje potencijale.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.