Nikšić sa sindikalistima “Aluminija”:

Vlada je uz radnike

Premijer Nikšić izrazio je spremnost da organizira sastanak Nadzornog odbora i Uprave “Aluminija” s povjeriteljima na kojem bi bilo razgovarano o dinamici vraćanja dugova

Slika

Jedini interes Vlade Federacije BiH u “Aluminiju” jeste omogućavanje nastavka proizvodnje, a dok postoji i minimalna šansa za to, Vlada će stajati uz ovaj kombinat i njegove radnike.

Ovu je poruku danas, u razovoru u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu,  premijer Federacije BiH Nermin Nikšić prenio Dinku Mariću, predsjedniku, i Milenku Mariću, članu Predsjedništva Nezavisnog sindikata zaposlenika mostarskog “Aluminija”.

Federalna vlada će, u okviru zakonskih mogućnosti koje joj stoje na raspolaganju, uložiti maksimalne napore kako bi, nakon imenovanja novog menadžmenta “Aluminija”, počelo rješavanje problema dugova koji su doveli do blokade računa, te bili stvarani uvjeti za postavljanje ovog kombinata na noge.

Premijer Nikšić izrazio je spremnost da organizira sastanak Nadzornog odbora i Uprave “Aluminija” s povjeriteljima na kojem bi bilo razgovarano o dinamici vraćanja dugova.

– Na čelo kompanije, nakon ostavke direktora Željka Kordića, treba doći čovjek dovoljno stručan i pošten i s jasnom željom da doprinese spašavanju “Aluminija”. Dosadašnji menadžmenti su “Aluminij” doveli u nezavidan položaj sklapanjem brojnih loših ugovora s dobavljačima sirovina i drugim partnerima zbog čega najviše, ni krivi ni dužni, sada ispaštaju radnici ­- kazao je premijer.

U Vladu su, prema riječima dvojice sindikalnih čelnika, uprte oči 800 zaposlenika “Aluminija” i Nezavisni sindikat joj stoji na raspolaganju, koliko god može, u pronalaženju najboljih rješenja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.