KO SDP HNK

Vlada HNK se ponaša kao pijani milijarder

Jučerašnja sjednica Vlade HNK u kojoj se slavodobitno kupuje zgrada i oružje, dok građani jedva sastavljaju kraj s krajem pokazuje o kako bahatoj koaliciji se radi.

Sve aktivnosti na navedenoj “taldžijskoj” kupovini su nezakonite dok Skupština HNK iste ne razmotri i ne usvoji saglasnosti na neophodne dokumente.

U vremenu kada se doktori i medicinsko osoblje ubjeđuju da nema dovoljno novca za njihove zahtjeve, pijani milijarder zvani Vlada HNK milione maraka baca niz Neretvu umjesto da u odgovornim pregovorima iskoristi svaku marku za očuvanje ljudskog resursa kao najvažnijeg segmenta zdravstvenog sistema.

Činjenica da u ovom mandatu Vlada FBiH i Vlada HNK kupuju dvije zgrade (Staklena banka i Hotel Ero) u krugu od kilometra u stvari pokazuje o kako bahatom trošenju novca se radi.

Vlada koja je počela mandat odlukama o obnovi stranačkih centrala, tokom mandata zanovila novi vozni park, a isti završava sa kupovinom zgrade će ući u istoriju kao najbahatija od Daytona.

Pozivamo Vlade da kroz famozni “mehanizam koordinacije” usaglase zajedničko korištenje Staklene banke jer se radi o sasvim dovoljnom prostoru za smještaj intitucija, a da planirana sredstva uložimo u rješavanje problema građana.

Na kraju, sjednica Vlade na kojoj se u predsezoni požara ulaze nekih par stotina hiljada maraka za tu namjenu, pokazuje da nam dodatni novac itekako treba, a šalje poruku da ćemo opet svjedočiti nadljudskim naporima vatrogasaca i građana u borbi sa vatrom bez bilo kakve ozbiljne asistencije sistema.
lada

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.