Vlada HNK nije ispunila ni 20 posto vlastitog plana za 2016. godinu

Posljednja saopštenja marketinške Vlade HNK u kojima isti promovišu elektronsku vladu i trošenje “stabilnog” budžeta tako što ga znalački razvukoše na sve i svašta bez bilo kakve vizije koja bi pokazala da sve što rade ima nekog praktičnog smisla za građane našeg kantona.

Gospodo draga iz Vlade HNK, dok se vi ponašate kao “Alisa u zemlji čudesa” dužni samo Vas podsjetiti da:

i dalje niste ispunili ni 20 posto vlastitog plana u 2016.  kad su u pitanju zakonski projekti,

i dalje Skupština HNK ne zasjeda jer nema materijala koje ste po Ustavu dužni dostaviti, a i ne znamo da li ista institucija više postoji jer je u 5 mjeseci zasjedala samo dva puta, a njene odluke niko ne poštuje,

i dalje smo kanton bez strategije razvoja,

i dalje smo kanton bez rješenog statusa porodilja,

i dalje smo kanton u kojem zdravstvene markice plaćaju djeca, studenti i penzioneri,

i dalje nam umiru djeca,

i dalje se uništava, što pljačkom, što paljevinom, imovina preduzeća koja još niste do kraja sahranili,

i dalje smo kanton kojem je budžet stabilan jer mu Elektroprivrede uplaćuju 20 miliona, a ne zbog poboljšanja ekonomije,

i dalje zapošljavate, samo sad putem ugovora o djelu i bez konkursa,

i dalje nema reforme obrazovanja, a krenula je nova školska godina,

i dalje nam raste kriminal i korupcija, dok  vi policiju maltretirate političkim vježbanjem

Duga je lista Vaših obećanja, koje ste izgleda prerano zaboravili uživajuci blagodati političkih pozicija.

Umjesto saopštenja nakon vaših druženja, a koja nazivate sjednicama Vlade, po građane, budžet i budućnost bi najbolje saopštenje bilo da nas informišete da ste svi podnijeli ostavku i da se nikada u politiku nećete vratiti. Kako smo svjesni da to nećete učiniti, pozivamo građane, da počevši od danas, od Vlade HNK na svaki mogući način zahtjevaju, da ih redovno i bez politikantskih floskula, izvještavaju o onome šta su uradili za svoje građane. Šta su poduzeli za stvaranje boljeg poslovnog okruženja? Šta su poduzeli za smanjenje nezaposlenosti u kantonu, izuzev što rodbinu i podobne zapošljavaju u administraciji na teret tih istih građana? Šta su poduzeli da nam bebe ne umiru? Šta su poduzeli da smanje kriminalitet? Šta su poduzeli kako bi poboljšali zdravstvenu zaštitu? Šta su poduzeli kako bi smanjili korupciju, osim što su svojim tajkunima omogućili legalizaciju megaobjekata? Ili ukratko rečeno: Šta su uopće poduzeli???