Mostar

Vlada HNK donijela odluku o isplati novca SDA i HDZ-u

Ministar finansija Samir Hadžihusejnović je izjavio da je ta odluka nezakonita i da ta stavka u budžetu HNK uopće nije planirana

Slika

Tri ministra iz reda SDP-a u Vladi HNK – Radenko Mirić, Samir Hadžihusejnović i Amer Zagorčić – održali su  izvanrednu konferenciju za medije  te izvjestili da su odbili prisustvovati sjednici Vlade zbog dvije neprihvatljive odluke koje je Vlada HNK stavila na dnevni red.

Ministar privrede Amer Zagorčić je naveo da je riječ o usvajanju Statuta Agencije za privatizaciju HNK, čime je otvorena mogućnost da se ponište zaključci Skupštine i Vlade HNK o objavljivanju svih privatizacijskih ugovora od rata do danas, te o izglasavanju odluke – teške oko 600 hiljada KM – za obnovu sjedišta HDZ-a BiH i SDA u Mostaru, zapaljenih tokom nemira od 7. februara ove godine.

Ministar finansija Samir Hadžihusejnović je izjavio da je ta odluka nezakonita i da ta stavka u budžetu HNK uopće nije planirana.

“Nemamo tih 600 hiljada. Nemamo ih otkud preraspodijeliti, mi jednostavno te pare nemamo”, izjavio je uz ostalo Hadžihusejnović.

Na press-konferenciji je rečeno i da ima puno prečih stvari od obnove stranačkih zgrada, te su naveli i da je bilo prijedloga da se iz budžeta HNK plate i automobili koji su tokom protesta oko zgrada HDZ BiH i SDA zapaljeni.

Hadžihusejnović je najavio da će kao ministar finansija tu odluku Vlade HNK poništiti, a rečeno je i da SDP neće podržati izdvajanje budžetskog novca za obnovu bilo koje stranačke zgrade.

Demantirali su medijske napise da su ovakav potez povukli s namjerom stjecanja političkih poena, te su stranke pobjednice – HDZ BiH i SDA – pozvali da što prije formiraju novu Vladu HNK, jer su za to dobili mandat od građana.

Kako se i najavljivalo Vlada HNK je danas bez prisutnosti ministara SDP-usvojila Odluku o davanju saglasnosti na Statut Agencije za privatizaciju HNŽ, odluku o potpori za saniranje šteta nastalih na objektima političkih stranaka, koji su stradali tijekom nasilnih prosvjeda u februaru 2014. godine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.