Vojin Mijatović

Vlada FBiH zaustavlja stečajni postupak preduzeća Zrak Sarajevo

Vlada FBiH usvojila je prijedlog zaključka Ministarstva energije, rudarstva i industrije koji se odnosi na preispitivanje osnovanosti pokretanja stečajnog postupka u preduzeću “Zrak”.

Vojin Mijatović, zamjenik federalnog premijera i ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi Federacije BiH, potvrdio je ovu informaciju medijima i rekao da nisu ostvareni uslovi za pokretanje stečajnog postupka.

“Mi ćemo preko zakonskog zastupnika uraditi sve da zaustavi proces stečja i da vratimo proces u predstečaj. Vlada FBiH smatra da ovo preduzeće ima itekako šansu da opstane na tržištu”, rekao je Mijatović.

Podsjećamo, radnici su u ponedjeljak blokirali ulaz u preduzeće kako bi onemogućili ulazak stečajnom upravniku koji je najavio da će im podijeliti otkaze. Oni su nastavili sa proizvodnjom i kako su kazali nadaju se da će stečajni postupak biti obustavljen.

Osim toga, v.d. direktora Edin Čano uložio je žalbu na odluku Općinskog suda o pokretanju stečajnog postupka.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.