Aner Žuljević

Vlada FBiH šuti kao zalivena

U sklopu delegatskih pitanja i inicijativa na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je zatraženo od Vlade Federacije BiH da zamrzne cijene goriva, kako je to učinila Republika Hrvatska i na taj način ublaži udar poskupljenja prema građanima. 

Većina delegata je ponovo izrazila negodovanje zbog nedolaska federalnih ministara na sjednice Doma naroda FBiH.

– Nalazimo se u specifičnim društvenim okolnostima gdje imamo sve manje komunikacije sa izvršnom vlasti. U trenutku kada građani očekuju tu komunikaciju s aspekta kvaliteta njihovih života, bojim se da se ova Vlada u potpunosti otela. Mi ovdje izgledamo kao automati koji liječe svoje frustracije.

Nemamo odgovore kada nas ljudi pitaju šta se događa s gasom, šta se događa sa Blokom 7… Ponovo ne znamo da li smo eneregetski nezavisni ili zavisni. Opet ćemo imati prijedlog budžeta FBiH za narednu godinu 27.12. uz strah da neće biti penzija, plaća, ako ne usvojimo budžet. Tražim sada od Vlade FBiH da nam dostave nacrt budžeta FBiH – kazao je delegat Aner Žuljević.

faktor.ba

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.