Sarajevo

Vlada FBiH sponzoriše reprezentativne selekcije BiH

Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, dana je i suglasnost za dodjelu sponzorskih sredstava za 2014. godinu Rukometnom savezu BiH u iznosu od 60.000 KM, Košarkaškom savezu BiH u iznosu od 110.000 KM i Asocijaciji sjedeće odbojke BiH u iznosu oid 60.000 KM.

Slika

Vlada Federacije BiH na današnjoj je sjednici u Mostaru dala saglasnost Javnom preduzeću Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo za dodjelu sponzorskih sredstava Nogometnom savez BiH u ukupnom iznosu od 700.000 KM, odnosno 350.000 KM za 2014. godinu i 350.000 KM za 2015. godinu.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić informirao je članove Vlade da Nogometni savez BiH po osnovu ovog sponzorskog aranžmana dodjeljuje dva putovanja u Brazil na Svjetsko nogometno prvenstvo, te da je odlučeno da ova putovanja, na prijedlog sindikata u okviru Koncerna, dobiju najbolji rudar i najbolji radnik Elektropivrede BiH, stoji u priopćenju.