Vlada FBiH sabotirala nabavku vakcina

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, pored ostalog, razmatrane su informacije o realizaciji ranijih zaključaka. Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić obavijestio je prisutne o sastanku s Draganom Čovićem, a povodom započete inicijative o racionalizaciji FBiH, što je također bio jedan od zaključaka s prošle sjednice. Rečeno je kako će se nastaviti sastanci sa liderima drugih stranaka, kako bi se prezentirala rješenja za racionalizaciju Federacije BiH koja je pripremio ekspertni tim SDP BiH predvođen Jasminom Imamovićem. Planirana rješenja su usmjerena ka poboljšanju statusa i ravnopravnom tretmanu svih građana u Federaciji.

Na sjednici Predsjedništva podržan je nastavak procesa dogovaranja oko zajedničkog nastupa na opštim izborima u Republici Srpskoj. Organizacije SDP-a su iskazale spremnost i motivisanost za terenski rad i pripreme pred izbore.

Predsjedništvo je informisano o sastanku lidera opozicije sa ambasadorima PIC-a. SDP BiH je pred predstavnicima međunarodne zajednice ponovio svoj stav kako za uvođenje elektronskog glasanja nije potreban novi Izborni zakon već da to svojom odlukom o načinu sprovođenja izbora propisuje CIK BiH. SDP BiH smatra da je ključ za osiguravanje promjene vlasti u Bosni i Hercegovini stvaranje pretpostavki za fer i poštene izbore. Podrška predstavnika međunarodne zajednice bi u tom pogledu mogla biti presudna.

Na sjednici je razmatran i proces imunizacije građana BiH u svjetlu najave širenja novog Delta soja. Iznesen je alarmantan podatak da je vakcinisano manje od 9% stanovništva. Također, članovi Predsjedništva su informisani da je Vlada FBiH sabotirala nabavku vakcina koji je vodila Vlada Kantona Sarajevo. SDP BiH neće odustati od insistiranja da se kroz nabavku i vakcinisanje što većeg broja građana osigura zaštita zdravlja stanovnika.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.