Željko Mirković

Vlada FBiH ne želi se boriti protiv kriminala i korupcije

Delegat SDP-a u Domu naroda FBiH Željko Mirković optužio je Vladu FBiH da ne želi da se bori protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Mirković je kazao da mu nije jasno zašto do danas nije započeto sa primjenom Zakona o sprječavanju organizovanog kriminala i korupcije.

„Ovaj Zakon je trebao da počne sa svojom primjenom u februaru 2015. godine, međutim, to se do danas nije desilo. Bilo je planirano 3,5 miliona KM u budžetu prije saziva ove Vlade i Parlamenta i ta sredstva nisu utrošena. VSTV je proveo konkursnu proceduru za prijem za tužioce i sudije u Posebnom odjelu za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, međutim, izbor nije mogao biti izvršen jer ova sredstva nisu implementirana“, kazao je Mirković i dodao da su inertnost i nezainteresovanost dokaz da Vladu FBiH ne zanima borba protiv organiziranog kriminala i korupcije.

„Ovaj Zakon je prilika da se stane u kraj korupciji u ovoj državi, koja je duboko ukorijenjena u svim sferama života. Država u kojoj caruje organizirani kriminal i korupcija osuđena je na propast“, dodao je Mirković.

Mirković je naveo da građani gube vjeru u ovu državu i da se neprovedbom ovog Zakona šalje poruka da se kriminal isplati.

“Lopovima i kriminalcima koji su opljačkali našu državu šalje se poruka „samo uživajte, imate još dvije godine da operete i sakrijete ono što ste opljačkali jer vas država neće dirati“. Očito je da mafija pobjeđuje u ovoj državi “, zaključio je Mirković.

Delegat Mirković je na kraju dodao da je podhitno potrebna primjena Zakona o sprječavanju organiziranog kriminala i korupcije i da se urgentno napravi rebalans budžeta, kako bi se našla sredstva za primjenu ovog Zakona.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.