Vlada FBiH nastavlja ulagati u infrastrukturu Tuzle

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine i Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hecegovine i Predsjednik GO SDP BIH Tuzla, Slađan Ilić i gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sastali su se nedavno u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, i razgovorali o aktuelnim temama i podršci Federalne vlade na projektima izgradnje komunalne infrastrukture na području grada Tuzle.

Sastanak je bio posvećen posebno važnim projektima za grad Tuzlu, uključujući izgradnju produžetka južne saobraćajnice, kao i gradnju kružnih tokova na istoj. Premijer Nikšić izrazio je punu podršku ovim projektima, istaknuvši da će Vlada Federacije Bosne i Hercegovine uložiti sve napore kako bi se ubrzo pokrenule aktivnosti za realizaciju izgradnje produžetka južne saobraćajnice, što će značajno poboljšati protok saobraćaja, smanjiti aerozagađenje i olakšati svakodnevnu mobilnost građana Tuzle.

Pored toga, tokom sastanka razgovaralo se i o podršci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za izgradnju magistralnog toplovoda za grad Tuzlu. Premijer Nikšić je također iskazao snažnu podršku ovom projektu, prepoznajući njegovu važnost za energetsku efikasnost i održivost grada Tuzle.

Na kraju sastanka, gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, i potpredsjedavajući Doma naroda, Slađan Ilić, izrazili su zahvalnost premijeru Nikšiću na razumijevanju problema s kojima se građani Tuzle svakodnevno suočavaju. Gradonačelnik Lugavić naglasio je da će izgradnjom magistralnog toplovoda biti znatno poboljšan sistem daljinskog grijanja i udobnost života građana Tuzle. Također je dodao: “Podrška premijera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Nermina Nikšića odražava posvećenost unapređenju životnih uslova i infrastrukture u Tuzli, čime će se grad učiniti još privlačnijim i funkcionalnijim za svoje građane.”

Gradonačelnik Lugavić, potpredsjedavajući Ilić i premijer Nikšić ostaju posvećeni daljim naporima i saradnji kako bi se ostvarili ovi značajni projekti i osigurao još bolji kvalitet života građana Tuzle.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.