Premijer Nermin Nikšić

Vlada FBiH će i dalje aktivno podržavati Košarkaški savez Bosne i Hercegovine

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić sastao se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu s delegacijom Košarkaškog saveza BiH, koju su predvodili predsjednik Saveza Dalibor Miloš, v.d. generalnog sekretara Nataša Bašović i tim menadžer ženske seniorske reprezentacije BiH Razija Mujanović.

Bila je ovo prilika da se u otvorenom razgovoru naglase uspjesi bh. košarkašica i košarkaša, ali iznesu i problemi s kojima se Košarkaški savez BiH suočava. Istaknuto je da nepostojanje potpune zakonske regulative otežava rad sportskih kolektiva, kao i njihovo stabilno finansiranje, a posebno kada je riječ o državnim reprezentacijama.

Osim o aktuelnim finansijskim problemima, gosti su upoznali federalnog premijera i sa dosadašnjim aktivnostima poput imenovanja novih upravljačkih struktura Košarkaškog saveza.

Premijer Nikšić je izrazio razumijevanje za iznesene probleme, ali i naglasio opredjeljenje Vlade FBiH za njihovo rješavanje kako bi Košarkaški savez nastavio neometano da djeluje i radi.

– Vlada Federacije je prijatelj sportu. Sportisti su naši najbolji ambasadori. Na našu podršku uvijek ćete moći računati, jer ulaganje u naše sportiste je ujedno i ulaganje u našu državu – kazao je premijer Nikšić.

Predstavnici Košarkaškog saveza BiH ovom prilikom zahvalili su na dosadašnjoj podršci Vladi Federacije BiH ovom savezu.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.