Premijer FBiH Nermin Nikšić

Vlada FBiH će do samog kraja svim svojom resursima biti na raspolaganju našem stanovništvu

Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je da ne postoji nikakva potreba za politiziranjem trenutne situacije oko poplave u Unsko-sanskom kantonu.

“Krenuli smo u Krajinu. Kišu i poplave nismo mogli spriječiti. Ali kao što smo 2014. dali i učinili sve što je bilo do nas da pomognemo ljudima koji su ostali bez domova i svega onoga sto su cijelog żivota gradili to radimo i sad. Nadali smo se tada da dugo nećemo morati svjedočiti ovakvim ljudskim životnim nedaćama. Nažalost jesmo. Ali nismo obeshrabreni.

Bosanci i Hercegovci su uvijek bili jedni uz druge, pomagali se i ne sumnjam da ce tako biti i ovaj put. Time se vodimo i mi u Vladi Federacije.

Zato i jesmo posljednjih dana zajedno sa FUCZ pratili stanje. Bili smo spremni da intervenišemo i ljudskim i materijalnim resursima.

Nije bilo potrebe za tim, iako je stanje bilo dosta komplikovano. U Bosansku Krupu su jucer poslane prve pumpe za ispumpavanje vode.

Jučer nakon sjednice Vlade sam jasno rekao i ponovit cu- niti jedna prirodna nepogoda, niti jedna nevolja koja zadesi naše ljude, ne smije biti politizovana niti korištena za skupljanje politickih poena. Ipak neki to bez ikakvih problema rade. To nije dobro i pozivam sve razumne ljude da to shvate.

Ja ću se suzdržati od odgovaranja na laži i spinove upućene meni. Radit ću svoj posao. Znate da smo jučer na hitnoj sjednici Vlade odobrili pola miliona maraka interventne pomoći. Naravno da se tu nećemo zaustaviti. Zato smo jutros krenuli u Krajinu.

Ovo je situacija u kojoj svi trebamo biti i djelovati ujedinjeno, kako bismo pomogli nasim Krajišnicima da iznesu teret prirodne nesreće koja ih je zadesila. Siguran sam da cemo u tome uspjeti.

Naši napori neće stati kad večeras krenemo iz Krajine svojim kućama.

Vlada Federacije BiH će do samog kraja svim svojom resursima biti na raspolaganju našem stanovništvu. Tako smo vam obećali i tako će i biti”, rekao je Nikšić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.