Aner Žuljević

Vlada Fadila Novalića je penzionere osudila na propast

Aner Žuljević, delegat SDP BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH, kaže kako je Vlada Federacije BiH na posljednjoj sjednici je odbila prijedlog  SDP BiH o izmjenama Zakona o Penzijsko-invalidskom osiguranju.

„Ovim izmjenama kojim smo tražili jednostavnu životnu izmjenu, da se iznos penzije usklađuje sa promjenom indeksa cijena hrane. Moram naglasiti kako je navedeni prijedlog podržan i od strane Udruženja penzionera.

Obrazloženje bahate vlasti koja tvrdi da predložena izmjena nije opravdana i dugoročno povoljna za penzionere u odnosu na postojeće rješenje, može napisati samo pokvarena politika u kojoj je doslovno umrla solidarnost i empatija za najugroženije među nama.

Iskreno, od Vlade FBiH nismo ni očekivali da će podržati bolji život penzionera, jer je njima cijeli mandat najvažnija reforma da je REDOVNO sramotnih 382 KM mjesečno.

Mi iz SDP BiH nastavljamo našu borbu kroz Parlament za rast penzija u skladu sa promjenama cijena hrana, jer je to politički ispravno, socijalno pravedno i na kraju ljudski moralno“, naveo je Žuljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.