Hamdija Lipovača

Vjerujem da će nadležni organi u RS privesti počinioca ovog zločina

Šokiran sam viješću o hladnokrvnom ubistvu dvojice Bošnjaka u Trnopolju kod Prijedora.

Slika

“Šokiran sam viješću o hladnokrvnom ubistvu dvojice Bošnjaka u Trnopolju kod Prijedora. Kao premijer Unsko-sanskog kantona i v.d. ministra unutrašnjih poslova izražavam rahmet porodicama ubijenih Almira Redžića i Muharema Balića, a obraćam se organima nadležnim za istraživanje i dokazivanje okolnosti krivičnog djela da s posebnom ažurnošću razotkriju počinioca i privedu ga pred lice pravde. 

Apelujem na to zbog vidne uznemirenosti povratničkog stanovništva te jer smo, svak u svom domenu rada, obavezni spriječiti potpirivanje međunacionalne netrpeljivosti i mržnje i time dozvoliti direktan atak na jednu od temeljnih vrijednosti na kojima počiva ova država, a to je suživot.  

Vjerujem da će nadležni organi u RS ovom slučaju pristupiti krajnje profesionalno te, u najkraćem roku, privesti  počinioca ovog zločina.”

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.