Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Vjerujem da će Dodik i svi njegovi saveznici u oktobru završiti na crnoj listi birača

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić komentarisao je današnja dešavanja oko osiguravanja sredstava za održavanje Općih izbora i poručio da “iako su oni koji rade na rušenju ustavnog poretka imali drugačije namjere, današnji dan je učvrstio našu vjeru u stabilnost Bosne i Hercegovine, kao i naše povjerenje u naše međunarodne prijatelje i saveznike”.

“Osiguranje sredstava za održavanje izbora logičan je slijed dešavanja. Oni koji misle da mogu blokirati institucije i rušiti pravni poredak, nakon jasnih poruka naših prijatelja iz Bundestaga, američke administracije, Velike Britanije i EU, nisu imali izbora. Prošla su vremena kada su mračnjaci prolazili nekažnjeno sa svojim postupcima podrivanja EU i NATO puta i promicanja antidemokratskih načela. Jasno je ko su mračnjaci – to su oni koji završavaju na crnim listama naših prijatelja zbog podrivanja suvereniteta i demokratskih procesa, oni koje jasno i glasno osudjuje Bundestag, EU, britanski parlament”, poručio je Nikšić.

Lider SDP dodaje da Dodikova predstava u NS RS, sa ambasadorom agresorske sile u glavnoj ulozi, samo gura Dodikov režim dublje u izolaciju.

“Nažalost, on sa sobom u ekonomsku i političku neizvjesnost povlači i građane ovog bosanskohercegovačkog entiteta. Vjerujem da će zato u oktobru završiti i na crnoj listi birača, i on i svi njegovi pajdaši i saveznici u cijeloj Bosni i Hercegovini. Došlo je vrijeme za promjene, a bunt glasača umornih od njihovih sukoba, trgovina i talova će izroditi novu energiju koja će od oktobra povesti Bosnu i Hercegovinu tamo gdje joj je mjesto, daleko od Rusije u EU i NATO”, zaključio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.