Vinka Aletović

Rođena 30.03.1966. godine u Kaknju. Osnovnu i srednju mašinsku tehničku školu, prva generacija usmjerenog obrazovanja, završila je u Kaknju.  Profesionalno je angažovana u OO SDP BiH Kakanj od 2001. godine na poslovima referenta za administrativne poslove.

Član je SDP-a od 1998. godine. Tokom tog perioda bila je član Općinskog i Kantonalnog odbora SDP BiH ZDK. Dugi niz godina je aktivistkinja Foruma žena na lokalnom i kantonalnom nivou. Trenutno je potpredsjednica OO SDP BiH Kakanj i članIca  Predsjedništva KO SDP ZDK.

Bila je predsjednica Komisije za ljudska prava i ravnopravnost spolova OV  Kakanj u periodu 2016-2020. godine.

Na Lokalnim izborima 2020.godine izabrana je  u Općinsko vijeće Kakanj, što je ujedno i njen prvi mandat u zakonodavnoj vlasti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu