Vijećnik SDP-a Amel Hajrić najaktivniji u Općinskom vijeću Gornji Vakuf-Uskoplje

Na osam sjednica Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje održane u 2021. godini ukupno je postavljeno 95 vijećničkih pitanja, od kojih je na 85 odgovoreno u pisanom obliku, na 79 odgovora na vijećničkih pitanja vijećnici su se izjasnili da su zadovoljni na odgovore na postavljena vijećnička pitanja ili nisu svojom izjavom negativno komentarisali ili su se suzdržali od komentara na odgovore na postavljena vijećnička pitanja, na šest odgovora na vijećnička pitanja su se izjasnili da nisu zadovoljni odgovorom na postavljena vijećnička pitanja, na 10 postavljenih vijećničkih pitanja vijećnici nisu dobili odgovore na postavljena vijećnička pitanja.

Poslije analize podnesenih Inicijativa i postavljenih pitanja najaktivniji vijećnik je Amel Hajrić iz SDP-a po aktivnosti, zalaganju i radu, na 8. redovnih sjednica sa ukupno 18 postavljenih pitanja.

Ovo je dokaz da naši vijećnici nisu samo dio političkog „folklora u Općinskom vijeću već svojim aktivnostima pokušavaju podcrtati šta je to najvažnije za građane ovog grada što je i njihova osnovna zadaća kao vijećnika. Dragi moji, da se razumijemo, nije važno koja si stranka, koji dres nosiš, već koliko si kao pojedinac uradio za ljude koji su te izabrali. Ako ćemo o brojevima i rekordima, koji se tiču građana, ja sam svoj itekako postigao, broj 18, od svih vijećnika ukupno sam postavio 18 pitanja, što je najviše od svih koji čine Općinskom vijeću Gornji Vakuf-Uskoplje. Nastavljamo još jače, ja se ne mogu i neću umoriti, rekao je Amel Hajrić za naš portal.

bug.ba