Većina ne vjeruje sama sebi, prekršili procedure da bi obezbijedili svoje interese

Vijećnici SDP BiH, Naše stranke, DF-a, GS-a i Stranke penzionera napustili konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća Centar

Vijećnici i vijećnice Socijaldemokratske partije BiH, Naše stranke  Demokratske fronte, Građanskog saveza i Stranke penzionera-umirovljenika napustili su sjednicu Općinskog vijeća Centar, nakon što su više puta upozorili na povredu Statuta i Poslovnika. Oni upozoravaju da se iz današnje sjednice jasno vidi kakvu će politiku voditi blok SDA-SBB u naredne četiri godine u ovoj sarajevskoj općini.

“Očigledno da uspostavljena većina, formirana zahvaljujući nesigurnoj većini, želi započeti svoj rad u Općinskom vijeću Centar kršeći procedure i djelujući netransparentno. Danas su to pokušali uraditi i na osnovnim pitanjima poput dogovora oko formiranja Komisije za imenovanja. Naime, za Komisiju je trebalo biti održano tajno glasanje u skladu sa Statutom, ali su pripadnici bloka predvođenog SDA-SBB tražili praktično javno glasanje, prvenstveno kako bi kontrolisali svoju većinu, u koju izgleda ni oni nisu sigurni. Većina ne vjeruje sama sebi, prekršili su procedure kako bi obezbijedili svoje interese i dogovore koje su napravili”, složni su u građanskom bloku.

Građanski blok u Centru koji okuplja , SDP BiH, Našu stranku, DF GS i SPU, poručuje da neće dopustiti donošenje odluka protivnih Statutu te će zajednički djelovati protiv interesima vezane vladajuće većine u novom sazivu Općinskog vijeća Centar.