Većina ne vjeruje sama sebi, prekršili procedure da bi obezbijedili svoje interese

Vijećnici SDP BiH, Naše stranke, DF-a, GS-a i Stranke penzionera napustili konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća Centar

Vijećnici i vijećnice Socijaldemokratske partije BiH, Naše stranke  Demokratske fronte, Građanskog saveza i Stranke penzionera-umirovljenika napustili su sjednicu Općinskog vijeća Centar, nakon što su više puta upozorili na povredu Statuta i Poslovnika. Oni upozoravaju da se iz današnje sjednice jasno vidi kakvu će politiku voditi blok SDA-SBB u naredne četiri godine u ovoj sarajevskoj općini.

“Očigledno da uspostavljena većina, formirana zahvaljujući nesigurnoj većini, želi započeti svoj rad u Općinskom vijeću Centar kršeći procedure i djelujući netransparentno. Danas su to pokušali uraditi i na osnovnim pitanjima poput dogovora oko formiranja Komisije za imenovanja. Naime, za Komisiju je trebalo biti održano tajno glasanje u skladu sa Statutom, ali su pripadnici bloka predvođenog SDA-SBB tražili praktično javno glasanje, prvenstveno kako bi kontrolisali svoju većinu, u koju izgleda ni oni nisu sigurni. Većina ne vjeruje sama sebi, prekršili su procedure kako bi obezbijedili svoje interese i dogovore koje su napravili”, složni su u građanskom bloku.

Građanski blok u Centru koji okuplja , SDP BiH, Našu stranku, DF GS i SPU, poručuje da neće dopustiti donošenje odluka protivnih Statutu te će zajednički djelovati protiv interesima vezane vladajuće većine u novom sazivu Općinskog vijeća Centar.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.