Sarajevo

Vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Sarajeva pozdravili odluke o dodjeli šestoaprilskih nagrada

Bosanskohercegovačka glumica Nada Đurevska svojim djelom dala je nemjerljiv doprinos društvenom, a naročito kulturno-umjetničkom razvoju Grada Sarajeva.

Slika

 Klub vijećnika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Gradskom vijeću Grada Sarajeva čestitao je dobitnicima "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" za 2014. godinu, kao i dobitnicima ostalih priznanja Grada Sarajeva o kojim se odlučivalo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. 

Bosanskohercegovačka glumica Nada Đurevska svojim djelom dala je nemjerljiv doprinos društvenom, a naročito kulturno-umjetničkom razvoju Grada Sarajeva. 

Građani Sarajeva nikada neće zaboraviti njene sjajne uloge zbog kojih je u prijedlogu za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" opisana kao simbol bh. žene, saopćio je SDP te dodao da Gradsko vijeće može biti ponosno na odluku o ovogodišnjoj dobitnici pojedinačne Šestoaprilske nagrade. 

Budući da će 2014. biti godina svečanog otvaranja obnovljene sarajevske Vijećnice, SDP je pozdravio odluku Gradskog vijeća da na prijedlog Odbora za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2014. godini donese odluku da dobitnici grupne Šestoaprilske nagrade za 2014. budu arhitekti Ferhad Mulabegović i Smajo Mulaomerović, autori projekta obnove Vijećnice u Sarajevu. 

– Šestoaprilska nagrada je najbolji način da građani Sarajeva zahvale sugrađanima koji su predanim radom i vrhunskim znanjem omogućili obnovu jednog od najznačajnijih kulturno-historijskih i nacionalnih spomenika u Sarajevu i Bosni i Hercegovini – navodi se u saopćenju SDP-a. 

Podsjetili su da arhitekt Smajo Mulaomerović, koji je preminuo 2011. godine, nije dočekao svečano otvaranje Vijećnice. 

Klub vijećnika SDP-a BiH je pozdravio i odluku da se kolektivna Šestoaprilska nagrada dodijeli nogometnoj A reprezentaciji Bosne i Hercegovine, timu vrhunskih sportista koji su svojim plasmanom na svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu obradovali i ohrabrili BiH i njene građane, u izuzetno teškim društveno-ekonomskim okolnostima. 

Vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, kako se navodi,  i dalje će podržavati odluke koje vrednuju humanističke i civilizacijske vrijednosti, te doprinose promociji Sarajeva i sugrađana. 

– U ovom svjetlu gledamo i na odluke da se priznanja Grada Sarajeva dodijele Tilmanu Zülchu i posthumno Goranu Čengiću, Srđanu Aleksiću i Huseinu Hasaniju, našem čika Miši – rečeno je u saopćenju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.